Решение за нощно напикаване при деца


noshtno-napikavane

Надали има родители, който да не са се сблъсквали с явлението нощно напикаване при децата им. Да се подмокрят през нощта докато станат на 4-годишна възраст се приема за нещо нормално, макар и не до там приятно. Проблемът идва обаче, когато хлапето вече е по-голямо, а нощно напикаване все още има. Засегнати могат да бъдат деца от 4-5 до 14-15 години. Терминът, с който се нарича проблемът е енуреза. Енурезата е изключително неприятна както за родителите, така и за самото подрастващо лице.

ЧЕСТО ЗАДАВАН ВЪПРОС Е КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА НОЩНО НАПИКАВАНЕ?

Според лекари енурезата не е болест, а симптом и доста често е наследствено обоснована. Не може и да бъде обяснена с органично заболяване. Статистиката казва, че това явление се среща относително често при децата – около 10 -15%. Оказва се, че по-засегнати са момчетата, в сравнение с момичетата

Шансът да има нощно напикаване при възрастен човек е от 0,5% до 3%. Добрата новина е, че повече от засегнатите деца израстват това състояние при навлизане в юношеска възраст.

Появата на нощно напикаване при децата често може да бъде и на психическа основа. Доказано е, че хлапетата, чиито родители се развеждат, развиват енуреза. Възможно е да се появи и когато предстои семейството да се разрасне с още един член или пък, ако предстои на детето да постъпи в детска градина. В някои случаи специалистите определят явлението като регресия към бебешко състояние. За да избегнат нощно напикаване при децата си, на родителите им се препоръчва да сведат до минимум стресовите ситуации, в които може да попадне рожбата им. Предпочитано третиране на енурезата е да се успокои детето, да се премахне чувството му за вина и да бъде привлечено да участва в своето лечение.

Ние от TenseCare предлагаме решение на проблемите и край на неудобството, което причинява нощно напикаване при подрастващите!

В миналото хората са карали децата с енуреза да спят върху козината на коза. Това хем предотвратявало намокрянето на леглото, хем у неприятния бодеж на косъмчетата създавал дискомфорт у подрастващите и не позволявал да заспят дълбоко. Но и това не било 100 процента сигурен метод. Съществуват и схващания, че ако на подрастващите им се дават по-малко течности или дори никакви преди лягане, енурезата ще бъде предотвратена. Това обаче е мит. Течностите са жизненоважни за нормалното функциониране на организма. Навярно някои родители са ползвали или все още ползват различни нетрадиционни методи, които не дават резултат или пък е спорен. Сложете край на омагьосания кръг. Посрещнете утрешния ден без притеснения дали детето ви е подмокрило леглото.

Съвременните технологии наистина промениха живота на човека. На пазара вече има устройства, които са в изключителна полза за предотвратяване на енурезата и нейното премахване за винаги. И то за кратък период от време.

ЕКИПЪТ НА TENSECARE ИМА РЕШЕНИЕ ЗА НОЩНОТО НАПИКАВАНЕ ПРИ ДЕЦА НАД 5+ ГОДИШНА ВЪЗРАСТ.

Устройството-аларма DRY NIGHT TRAINER използва поведенчески техники, за да обучи малчугана да „разпознава“ и „отговаря“ на чувството за пълен пикочен мехур. С времето някои деца ще научат да разпознават и отговарят на чувството за пълен пикочен мехур, стискайки до сутринта, а други ще се събудят и отидат до тоалетната.И при двата варианта DNT ще помогне за от 2-4 месеца. Dry Night Trainer представлява алармена система, която е лесна и безопасна за употреба. Устройството се закача за бельото на хлапето, и при първите капки течност сензорите за влажност  се задействат. Така детето се събужда и успява да предотврати така неприятното за него и родителите му нощно напикаване.

Уникалните иновативни устройства са незаменим помощник на всички, които са се отчаяли  и искат да помогнат на подрастващите. Енурезата може да предизвика изключителен душевен дискомфорт при децата, особено, когато са на прага на пубертета. Затова ние от TenseCare имаме решение на проблемите на родители, борещи се с нощно напикаване при децата им. Алармените системи, сигнализират в точния момент. Смята се, че при 14 “сухи нощи“ системата е помогнала да се прекрати енурезата окончателно. Използването на устройствата предлагани тук е придружено с множество подробни обяснения и едногодишна гаранция. Освен това алармата е немедикаментозен метод  и употребата й не вреди. Това носи допълнителна сигурност и комфорт както у детето, така и у родителите му. Ефективността е гарантирана, тъй като всички TensCare продукти се създават на база най-модерна дигитална технология. Екипът ни препоръчва на родителите, чиито деца страдат от нощно напикаване, при закупуване на алармата и започването на употребата й да си водят дневник. Той ще помогне за проследяване на явлението.

FacebookSvejo