Методи за борба с нощното напикаване при деца 5+


boy-183306_1920

Явлението нощно напикаване при деца е проблем, чието разрешаване понякога се оказва по-трудно отколкото са си мислели родителите. Както е известно Енурезата  е често срещан проблем до определена възраст. С израстването си децата преодоляват така неприятното състояние. Понякога обаче при децата над 10-12 години нощното напикаване продължава да съществува, а с това растат и притесненията на родителите и те търсят различни начини да се справят с проблема.

Добре е да се знае, че Енурезата  не е болест. Често до нощно напикаване се стига, когато детето е стресирано. В различни случаи експертите определят състоянието като регресия към бебешко състояние. На родителите се препоръчва да избягват да поставят детето в стресови ситуации, тъй като проблемът може да се задълбочи, а отстраняването му да продължи дълго.

Ние от Tenscare.bg ви предлагаме 3 метода за предотвратяване на нощно напикаване:

Да не се прилагат методи на лечение, от които хлапето се опасява, че няма да има резултат

Понякога децата в пред тийнейджърска възраст, имащи този проблем, осъзнават и се притесняват повече от колкото е нужно. Неприятното нощно напикаване ги кара да се чувстват несигурни в себе си и потиснати, което влияя зле цялостното поведение в училище и сред приятели. Според данни, някои от децата с проблем споделят, че не вярват, че Енурезата има решение.

Възможно е родителите да са опитали безуспешно различни начини за елеминирането на нощно напикаване като например ограничаване на приетите течности  непосредствено преди сън. Друг метод, но безрезултатен, е майките и бащите да карат детето да уринира по два-три пъти преди лягане. Опити за навиване на аларми през различни интервали от време през нощта, за да се буди детето пак се увенчават без успех. Приемането на лекарства е силно инвазивно и дори  опасно за здравето на детето.

Тези методи могат да доведат до момент, в който доверието на подрастващия към родителите да изчезне. Вероятно той ще има готова реплика за всички опити за борба с Енурезата и няма да вярва в успеха. Това от своя страна пък ще отключи нови проблеми и майката и бащата, заедно с детето се оказват в омагьосан кръг, от който няма изход. Запознати по темата, както и лекари обясняват, че родителите на деца, имащи нощно напикаване, трябва да бъдат много внимателни и да не показват на хлапето притесненията си. В повечето случаи трябва да изчакат и да използват възможно най-безопасния и най-малко стресиращ метод за премахване на проблема.

Желателно е детето да осъзнава, че се подмокря докато спи

Добрата новина е, че съвременните технологиите доведоха до създаването на умни аларми, които се борят с нощното напикаване при деца 5 + и успешно слагат край на проблема за от 2 до 4 месец. Те действат еднакво добре при тийнейджъри и младежи и при по-малките деца. Ние от Tenscare.bg предлагаме решението.

КАЖЕТЕ СБОГОМ НА НОЩНОТО НАПИКАВАНЕ ПРИ ДЕЦА НАД 5+ ГОДИШНА ВЪЗРАСТ!

Решението на проблема нощно напикаване е иновационното устройство-аларма на име DRY NIGHT TRAINER. То използва поведенчески техники, за да обучи детето или тийнейджъра да „разпознава“ и „отговаря“ на чувството за пълен пикочен мехур. Постепенно той или тя ще успее да  осъзнае, кога му се пишка. Така или ще се събужда от сън и ще ходи до тоалетната или просто ще стиска до сутринта. И в двата варианта алармата  DRY NIGHT TRAINER ще помогне за разрешаване на проблема за период между 2 и 4 месеца.

Dry Night Trainer е  алармена система, която е лесна и безопасна за употреба. Устройството се закача за бельото на детето  и при първите капки течност сензорите за влажност  се задействат. Така то се събужда и успява да предотврати така неприятното за него и родителите му нощно напикаване.

Майка, сблъскала се с проблема, споделя: ‘‘Аз открих, че ключът към успеха за тийнейджъри и по-големи деца е да се използва алармата, която е лесна за употреба и е приемлива за тях. Този вид устройства са лесни за използване, а звукът им се чува до съседната стая.‘‘ Веднъж  отчела подмокрянето алармата няма да спре сама. Детето трябва да се събуди и само да я изключи.

Насърчавайте детето да бъде отговорно

За пълно отстраняване на проблема, наречен нощно напикаване, вашият син или дъщеря трябва доброволно и последователно да носи алармата  всяка вечер. Поставянето й може да се превърне в рутинно задължение всяка вечер. Нещо като задължителното къпане и миене на зъбите преди лягане. Детето само трябва да осъзнае, че му е нужна  по време на сън. Препоръчително е родителите да обяснят на хлапето какво да прави, когато алармата се задейства в следствие на подмокряне. Нека детето не се стряска от звука и нека знае, че щом Dry Night Trainer  се е задействал, значи е време за посещение на тоалетната. Колкото по-бързо детето се научи как да реагира на алармата за нощно напикаване, толкова по-кратък ще бъде пътят до сухите нощи.

FacebookSvejo