Къде трябва да се позиционират електродните подложки при EMS?


Позиционирането на електродните подложки при EMS (Електрическа Мускулна Стимулация) е от изключителна важност за постигане на най-добри резултати. Активирането на мускулите е най-ефективно, когато моторните нерви са локализирани и активирани.

По принцип в практиката се използва биполярната техника, където две електродни подложки се позиционират върху масата на мускула- с единият електрод ( обикновено черното щифтче ) позициониран върху моторната точка на мускула ( същото се използва и при асиметрична двуфазна пулсова стимулация „Asymmetrical Biphasic Pulse Stimulation“).

Моторната точка е зоната на кожата, която се намира най-близо до входа на моторния нерв в мускула. Това е най-лесният начин да се постигне мускулна контракция посредством електрическа стимулация.
Правилното локализиране на моторната точка допринася за чисти и комфортни мускулни контракции. Диаграмата по-долу би могла да ви помогне да откриете по-лесно някои от моторните точки.

Експериментирайте като премествате електродите на малки разстояния, докато не намерите зоната,където мускулът контрахира най-чисто. Големите мускулни групи вероятно ще изискват стимулация с два канала на работа т.е. четири електродни подложки.

Грижа за електродните подложки

Електродните подложки, които са в комплект с TensCare E.M.S. апаратите са самозалепващи се и могат да се използват многократно. Кожата трябва да бъде оставена да диша- ето защо електродните подложки трябва да бъдат репозиционирани периодично. Когато не използвате електродните подложки, моля залепете ги върху пластмасовия отрязък и ги затворите платно в оригиналното пликче.

Качеството на електродните подложки влияе директно върху проводимостта и работата на апарата. Ако електродните подложки изсъхнат, е най-добре да закупите нов комплект чрез нас. В случай на необходимост може да възобновите част от тяхната активност и проводимост като капнете внимателно малки капчици вода върху тях. Ако прекалите с водата, електродните подложки ще станат твърде меки. В такъв случай е препоръчително да ги сложите в хладилника с лепкавия слой нагоре за кратко време.

 
ems-pad-placement-full-conew1_zpse2ab1617
 

FacebookSvejo