Как апаратите за трениране на тазовото дъно могат да ми помогнат?


1 на всяка 3-та жена (50% от жените над 40) и 1 на всеки 7-ми мъж ще страдат в живота си от някаква форма на слабост на пикочния мехур.

Въпреки че не е животозастрашаваща, инконтиненцията взема все по-застрашителни размери.От психологична гледна точка лечението се изправя срещу апатията на обществото и нерешителността на повечето пациенти да афишират проблема. Поради това самите те изпадат в депресия, изолация, а нерядко този проблем слага край на сексуалния им живот. Апаратите за трениране на тазовите мускули са признати като ефективен метод за укрепване тонуса на мускулните елементи на уретрата и пикочния мехур и са в пъти по-рентабилни, по-добро решение в дългосрочен план, отколкото използването на абсорбиращи хигиенни материали.

Защо да изберем апаратите на TensCare?

Тренирането и рехабилитирането на тазовите мускули се определя като най-ефективния начин за предотвратяване на проблемите вследствие инконтиненция. Да, 1 на всяка 4-та жена не може да се справи или изпълни правилно упражненията на Кегел.Апаратите за трениране на мускулите на долната част на таза играят важна роля при жените с цел опознаване на зоната и чувството, с което трябва да се асоциират Кегел упражненията. Терапията с апаратите на TensCare повишават силата и тонуса на мускулите в тазовото дъно, спомагайки за появата на адекватен контрол на функциите на събиране,задържане и отделяне на урината.Те също така тренират мускулите на тазовото дъно и при мъже чрез електростимулация посредством анален електрод или електродни подложки за външно позициониране.

Предимства на апаратите на TensCare :

 • Безопасни и без странични ефекти
 • Лесни за използване в домашни условия
 • Неинвазивни
 • Клинично тествани програми
 • Редуцират нуждата от ползване на абсорбиращи хигиенни материали
 • Чрез повишаване тонуса на тазовите мускули се повишава сексуалната чувствителност при жените
 • Намаляват количеството изпусната урина
 • Дискретни
 • Помагат да се избегне ректален пролапс
 • Обезболяват хронична болка в таза
 • В помощ за правилното функциониране на простатата

Как могат апаратите на TensCare да помогнат при уринарна инконтиненция?

Апаратите на TensCare за трениране на тазовото дъно са портативни EMS (Електрическа Мускулна Стимулация) апарати, които помагат на жените да изградят мускулна сила в тазовото си дъно, като им показват как да контролират правилно тази група от мускули. Апаратите работят като изпращат леки,нежни импулси (EMS) към тазовите мускули чрез вагинален или анален електрод, или електродни подложки, използвайки предварително вградени и клинично тествани програми. За най-добри резултати се препоръчва комбинирането на Кегел упражнения и апарат.

Предимствата от трениране на тазовите мускули при жените, особено след раждане са подробно документирани. Въпреки това тези упражнения са много важни и за мъже претърпели простатектомия или друг тип операция на простатата, където отстраняването ѝ е повредило зоната между пикочния мехур и уринарния канал ( уретрата ). Вследствие пациентът получава някаква форма на инконтиненция – стрес, императивна или от смесен тип.

Проучване върху мъже през първата година след направена простатектомия показва,че се наблюдава ефективно намаляване на инконтиненцията вследствие на трениране на тазовите мускули. Апаратът iTouch Sure за мъже локализира и възстановява тазовите мускули, с цел поддържане на мускулна сила в таза и намаляване на моментите на инцидентно изпускане на урина.

Как апаратите на TensCare могат да помогнат при фецес инконтиненция?

Фецес инконтиненция може да бъде получена в резултат на лошо и слабо функционираща мускулатура на аналния сфинктер или увреждане на контролиращите го нерви.

Електрическата мускулна стимулация (EMS) е насочена към успешно постигане на естествено увеличаване на мускулния тонус и възвръщане на издръжливостта и правилното функциониране на аналния сфинктер.

Как апаратите за трениране на тазовите мускули могат да бъдат използвани от мъже?

Апаратът iTouch Sure е дискретен апарат с вътреанален електрод. Използва комфортна мускулна стимулация, за да постигне трениране на тазовите мускули и възстановяването им вследствие уринарна или фецес инконтиненция.

За най-често срещаната императивна инконтиненция, апаратът iTouch Sure се предлага със самозалепващи се електродни подложки, които се позиционират от двете страни на гръбнака.Апаратът използва нежна електрическа стимулация с цел успокояване на крайно чувствителните мускули на пикочния мехур. Допълнителни електродни подложки, резервни вагинални и анални електроди и Go Gel овлажняващ гел са достъпни за закупуване като аксесоари тук.

Клинично тествани

Последните клинични изследвания, проведени в US върху TensCare апарата itouch Sure, са с отлични резултати. Участниците в проучването показват 57.1% редуциране в количеството използвани абсорбиращи хигиенни материали и значително подобряване в дневните епизоди на инконтиненция след само 12 седмици на използване на Itouch Sure.Схемите по-долу представят тези резултати:

инконтиненция

FacebookSvejo