Мога ли да използвам стандартен TENS апарат за обезболяване на раждането си?


Отговорът е НЕ.

Въпреки че конвекционалните TENS апарати и TENS апаратите за обезболяване на раждането да работят на еднакъв принцип, стандартните TENS апарати не са специално създадени за използване по време на раждане.

Съществуват няколко важни различия:

BOOST БУТОН:

Родовите контракции имат определен ритъм и периодичност. TENS апаратите за обезболяване на раждането ( Maternity TENS ) превключват лесно в подходящ режим между и по време на контракция посредством специален бутон, наречен BOOST БУТОН.

 ПРОГРАМНИ НАСТРОЙКИ:

Нашите maternity TENS имат специални предварително вградени програми за всеки етап от раждането. Вие бихте могли да сменяте вградените настройки по всяко време с натискането само на едни бутон. При стандартните TENS апарати ще е необходимо да променяте няколкократно различни настройки в процеса на раждането, което не би било подходящо в напрегната обстановка.

ИНТЕНЗИТЕТ:

Повечето TENS имат отделен контрол на интензитета за всеки кабел. Нашите maternity TENS апарати имат уеднаквен контрол на интензитета и за двата канала.Тази функционалност опростява в пъти използването на апарата.

ГОЛЕМИ ЕЛЕКТРОДНИ ПОДЛОЖКИ:

Предвид принципа на работа на maternity TENS апаратите, електродните подложки имат нелеката задача да обхванат шест големи нерва и така да блокират провеждането на болевите сигнали от матката и перинеума към Централната Нервна Система. Ето защо подложките са в подобрен и уголемен размер в сравнение със стандартните електродни подложки. Така родовата болка се облекчава много по-ефективно.

В заключение, изключително безопасно и по-лесно е да се използва Maternity TENS апарати по време на раждането, тъй като те са специално създадени за нуждите на бременната жена и притежават клинично тествани и ефективно доказани програми, предлагащи високи нива на обезболяване на родовата болка с възможност за мобилност и личен контрол по време на раждането.

За повече информация относно нашата гама от Maternity TENS апарати, моля натиснете тук

FacebookSvejo